Update 2012

Door drukte is het in de afgelopen maanden niet goed gelukt om steeds actuele berichten op de website te plaatsen maar we hebben niet stilgezeten en er zijn diverse succesvolle acties en activiteiten geweest:Boerderijpop_DSC7439-449x300

 

We hebben in de zomer op enkele festivals gezeten met een informatiestand voor de Stichting; zo waren wij aanwezig op de Worldfestival Parade Brunssum, op Boerderijpop in Maastricht, op het Wereldfestival van SOS-Meerlo-Wanssum. Ter plekke hebben wij niet veel geld ingezameld maar wij zijn daar wel in contact gekomen met mensen die ons later benaderd hebben om bijvoorbeeld computers en printers te brengen. Of om op hun school een actie te gaan organiseren.

Een stagiaire van basisschool de Maaskei, in Stein,  Noëlle Khalil, heeft met haar klas een project over Manéah gedaan en de kinderen hebben allemaal een schoendoos versierd en gevuld met persoonlijke cadeautjes voor leeftijdsgenootjes in Manéah. Zij hebben ook hun ouders ingelicht en door een artikel Maaskei in de Schakel, zijn er ook uit die regio reacties gekomen.

Kerfonse heeft in december een Benefietoptreden in Perron 55 in Venlo georganiseerd. Hij heeft daarmee ook de aandacht van de media weten te krijgen waardoor ook nieuwe sponsoren zich meldden. (zie ook eerder bericht hierover in de rechterkolom)

Door zijn contacten als muzikant en zijn geëngageerde houding, heeft hij inmiddels bouwmaterialen, muziekinstrumenten, computers en printers en andere goederen voor Manéah ontvangen. De container is echter nog niet vol, dus de geplande datum van vertrek moest helaas worden uitgesteld maar dat betekent ook, dat u zich nog altijd kunt melden wanneer u spullen voor Manéah heeft.

Uiteindelijk is nu ook een sponsor gevonden, die een substantiële bijdrage aan de bouw gaat leveren. Dat zijn de Vrienden van LaRouche.