Welkom

Alle kinderen dromen. Maar het is niet voor alle kinderen even gemakkelijk hun dromen te laten uitkomen.
De Stichting Children’s Dreams for Africa is opgericht om kinderdromen te helpen uitkomen.
Het gaat om de kinderen van Manéah, een dorp in het West-Afrikaanse Guinée, op een kilometer of 50 van de hoofdstad Conakry. (kaart Guinée klik hier->).

Hun dorp werd in 2011 getroffen door een overstroming. Daarbij gingen niet alleen mensenlevens verloren, maar ook een groot deel van de infrastructuur van het dorp, waaronder de school.
De eerste doelstelling van de stichting Children’s Dreams for Africa was het bouwen van een nieuwe school. Want als de kinderen in Manéah hun droom van een gelukkig bestaan in Afrika willen waarmaken, kunnen ze niet zonder onderwijs.

Die school staat er inmiddels (klik hier->) en mocht eerder dit jaar de eerste leerlingen verwelkomen.

Daarmee beschouwt de stichting haar werk echter niet als afgelopen.
Er staan verschillende andere projecten op stapel, zoals de bouw van een medische post (klik hier->) en de stichting van een radiostation voor nieuws en voorlichting (klik hier->).

Manéah is het geboortedorp van de oprichter van de stichting Children’s Dreams for Africa, Kerfonse Kanté. De familie van Kerfonse heeft van oudsher griots voortgebracht, muzikanten en zangers die vaak sociaal en politiek commentaar leveren op actuele gebeurtenissen. Hij heeft zijn land in 2001 als politiek vluchteling verlaten en woont sindsdien in Nederland waar hij met succes werkt aan een carrière in de muziek. http://kerfonsekante.com